fbpx
– moments –

BLOG

történetek a fotós szemével

Köszönöm 2019, hello 2020! – kedvenc fotók, fotós kedvencek

Micsoda fotós év volt! Bár még bejglimámorban úszó tekintettel (és testtel), a szokásos év végi cukorsokkoktól megrészegülve írom ezt a bejegyzést, de úgy érzem, ez az év igenis megérdemel egy misét, avagy egy hálacseppektől átitatott, örömteli összegzést. Amikor eszembe jutott, hogy gyorsan összerakok egy válogatást a 2019-ben készült kedvenc fotóimból, könnyű feladatnak tűnt…kellemesen csalódtam, iszonyatosan nehéz bejegyzésbe vágtam a billentyűzetemet!

Egy biztos: ha jövőre is tervezek év végén ilyen válogatást, akkor már most jobb ha megígérem magamnak, hogy 2020-ban sokkal kevesebbet exponálok…amit még magamnak sem ígérhetek meg. Miért?! Mert szeretem a fotózást és az életem végéig tartó tanulási folyamatnak még csak a felénél tartok. Kb. Mondjuk. Node jöjjenek a kedvenc képek a 2019-es év kedvenc fotózásairól, a teljesség igénye nélkül természetesen! Dobpergés…

Portré | portfólió fotózás

Nagyon szeretem, és látva a rengeteg megkeresést és megbízást, az eredménynek örülő boldog arcokat, ez a szerelem nem csak plátói, hanem nagyonis kölcsönös veletek. A fotózásoknak köszönhetően sok-sok ismeretséggel és barátsággal gazdagodtam idén is, ami az egyik legnagyobb érték! Akár a nem sok időt és mozgásteret adó céges fotózások alkalmával, akár a sokkal személyesebb portré fotózások alatt. Amikor már többen a „kedvenc fotósom” jelzővel illetnek, akkor mindig zavarba jövök, mert én tényleg csak azt teszem amit, és ahogy szeretek. Egyszerűen csak fotózok. Hihetetlenül jó érzés, hogy ezek szerint a közös munkánk eredménye, pontosan találkozik az elképzeléseitekkel. Mivel nagyon sok portrét készítettem idén, így valószínűleg ez a válogatás is folyamatosan frissülni fog.

Édesapám, Seres Gábor Albert

Ki más portréi lennének a leg-leg-legkedvesebbek számomra, ha nem az Édesapámról készült fotók. Remélem nem gond, ha már a bejegyzés elején teljes mértékben eltekintek a kronológiai sorrendiségtől. A képek Tihanyban készültek, csodás pillanatok, szuper élmények és sok jó emlék kapcsolódik hozzájuk. Köszönöm hogy vagy, és mindig hittél bennem!

Szávai Viktória

Gyönyörű nő és fantasztikus színésznő! Vikit előtte csak színpadon és a tv-ben csodálhattam, de a sors útjai végül mindig jó irányba visznek mindenkit. Íme két kedvencem a vele készült sorozatból.

Nagyon büszke vagyok minden egyes róla készült portrémra, a Marie Claire megjelenésről nem is beszélve!

Beleznay Endre

Már az év eleje egy nagyon jó hangulatú fotózással indult, ekkor ismertem meg Beleznay Endrét, Tisztelt Bíróság! A közösen eltöltött portréfotózásról ő sem rejtette véka alá véléményét (gyorsan rágugliztam a „vékára”… hát…én sem tenném)

Nagyon jó hangulatú fotózáson vettem részt velem, és Seres Zsolttal a nem annyira régen. Hollywood-i stílusban, sőt színvonalon alkottunk, mindenképp lesz következő alkalom!

Ha véletlenül nem láttad volna még a (majdnem)teljes sorozatot, de most azonnal hatalmas vágyat érzel a megtekintésére, akkor kattints a linkre:

Beleznay Endre portré fotózás | Seres Zsolt portréfotós

Andi

Nagyon szerettem ezt a fotózást is! Egy céges portréfotózás alkalmával találkoztunk, és az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon voltunk.

Biztos vagyok benne, hogy találkozunk még! Köszönöm a bizalmat és megtisztelő, hogy egy ilyen pozitív véleménnyel gazdagodhattam ismét:

Zsolttal a fotózás egy felejthetetlen élmény volt! Az első pillanattól kezdve oldott volt a hangulat, minden természetes volt, sokat nevettünk a fotózás közben A képek szuperek lettek, nagyon jó pillanatokat örökített meg. Igazi profi munka! Imádom a képeket! Biztosan nem ez volt az utolsó fotózásunk Mindenkinek ajánlom – azóta is!

Péter

Péter sikeres vállalkozó és nagyon jó ember. Ő is azok közé az emberek közé tartozik, akiket nagyon örülök, hogy a sors és a munkám felém sodort és így megismerhettem.

Zsolttal valahogy nem jött az a fotópara, ami egyébként minden alkalommal amikor fotóznak. A személyisége könnyed, baráti, és ez az egész fotózás alatt nagyon sokat segített abban, hogy oldott legyek. A képek pedig zseniálisak, köszönöm! Ajánlom mindenkinek!

Itt jegyezném meg, hogy azért kicsit szomorú vagyok, hogy arányaiban sokkal kevesebb férfi keres fel fotóst, pedig már annyi helyen szükségük lenne egy jó portréra (pl. LinkedIn, CV).

Ha férfi vagy és olvasod ezeket a sorokat, akkor nézd meg a saját profiloldaladat, vagy céges weboldaladat (a társkereső bemutatkozásodról nem is beszélve), gyorsan szégyelld el magad, és azonnal jelentkezz be egy fotózásra! Ejnye, no! Segítek:

Ha pedig nő vagy, akkor koppints a párod orrára és zavard el hozzám, amíg szépen mondod!

Regina

Az instagramon „futottunk össze” és azóta többször fotóztunk együtt, minden alkalommal különleges és szép eredmény született. Az első pillanattól kezdve már fél szavakból is megértettük egymást, könnyű így a mindennapok munkái után egy kicsit hobbifotózni.

Nagyszerű fotós! Mindig a legtöbbet hozza ki az emberből. Ha kell segít, vagy épp hagyja hogy az én ötleteim domináljanak. Csalódni nem fog senki, az biztos!

FitRoom Életmód Stúdió

Ennél a munkánál valószínűleg a lelkiismeretem is irányt mutatott, amikor egy szuper életmód stúdió tárult a kamerám lencséje elé. Minden eddigi mozgás ellenes kifogáshisztim pillanatok alatt párolgott tova, mint verejtékcseppek a tavaszi napsütésben. Otthonos környezet, stílusukban és személyiségükben magával ragadó tanácsadók (sokkal többek ők, mint sima edzők), a hangulatról ezek után már feleslegesen is zengenék ódákat! Ez nem más, mint maga a FitRoom-életérzés!

Ildikó és Regina szupermodellek módjára vetették magukat bele a közös munkába (én persze próbáltam tartani a tempót), és közvetlenségükkel, humorukkal varázsolták át a fotózást, egy baráti házibulivá.

Jófej, kedves, csupaszív fotós, aki kihozza a maximumot a lehetőségekből. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Nagyon jó hangulatú fotózásban volt részünk Zsolttal! Biztosan lesz folytatás!! Egytől egyig tökéletes képeket kaptunk!

Itt a remek alkalom, hogy ezennel leírjam újévi fogadalmamat: Kimozdulok és bemegyek!

FitRoom Életmód Stúdió logo

Vigyázz FitRoom, jövööööök!

Csilla

Szintén egy céges fotózáson találkoztunk, ahol megbeszéltük, hogy fotózunk még valamikor. Az ott született anyagból ez a kedvenc képem. Rengeteg féle fotóstílus létezik, de hozzám közelebb áll a visszafogottabb, egyszerűsége által talán kifejezőbb stílus. Sokszor egyetlen fényforrás és inkább az érzések domináljanak, a fény-árnyék játékának segítségével.

Fantasztikus fotós, remek ötletekkel, mind -e mellett türelemmel és megértéssel végzi a dolgát. Csak is ajánlani tudom!

Bettina

Bettinával már többször dolgoztunk együtt és fogunk is még. Nagyon sokat köszönhetek a profi hozzáállásának, a hihetetlen türelmének és kitartásának, a koránkelési (és engem is telefonon ébresztési) képességéről nem is beszélve! Sokkal több kedvenc képem született a fotozásaink alkalmával, mint amennyi elférne itt, de az élet már csak ilyen kemény.

Fotóztunk együtt nyári hőgutában, őszi szélben, téli zimankóban, szabadtéren és stúdiókörülmények között is. Bármikor egy új Canon vázat, vagy objektívet szerettem volna tesztelni, nyugodtan számíthattam rá! Köszönöm!

Ilyen sok közös munka után, méginkább megtisztelő a véleménye:

A legjobb fotós akivel valaha együtt dolgoztam! Szuper hangulat, kreatív szemlélet, tökéletes utómunka…10/10

A tavasszal készült nagy-nagy kedvenc sorozatot az alábbi linken találod:

Portré | portfólió fotózás Budapest Bettina | Seres Zsolt fotós

Teszteltük együtt a Canon RF 85mm 1.2L USM objektívet:

Canon RF 85mm 1.2L USM teszt review Budapest portfólió fotózás

Mindmáig nagy kedvenc objektívemet, a Canon RF 50mm 1.2L USM-et is együtt próbálhattuk ki a megjelenésekor:

Canon RF 50mm 1.2L USM teszt review

Bogi

Bogival nagyon sokszor együtt járjuk a várost, mindketten lelkes rajongói vagyunk a fotótechnikai újdonságoknak, és a hétköznapok városi szépségeinek. Teljesen egyértelmű és magától értetődő, hogy rövid budapesti sétáink alkalmával született pár spontán (és később akár kedvenc) portré is. Egyébként én is neki köszönhetem az első, analóg filmes facebook profilképemet!

Bogi jelenleg a Panasonic Magyarország csapatát erősíti, fantasztikus travel fotói, szuperigényes ételfotói, és magával ragadó rendezvényfotói-portréi vannak! Weboldalát itt, instagram oldalát pedig itt találod. Büszke vagyok a kreatív barátomra!

Nóri

Ahogy fentebb már nemkevésszer említettem, a szakmám egyik hatalmas előnye és ajándéka a sok-sok személyes emberi kapcsolat, ami a mai virtuális világban már igencsak ritka, és éppen ezért értékes. Nóri ismeretségét Boginak köszönhetem, és az ő különlegesen szép látásmódja kaluzolhatott el, eddig számomra járatlan utak felé. Nagyon örülök, hogy megismerhettem és fotózhattam!

Ivett

Pár napja ismét nálam járt egy fotózáson (immár negyedik alkalommal) és azon nevettünk, hogy lassan csinálhatnék csak róla egy egész sorozatot, ahol tökéletesen látni lehetne hogy változott ő, és hogy változott az én stílusom is az eltelt évek alatt.

Egy olyan oldaladat látja meg, amit te lehet eddig nem is ismertél. Köszönöm!

Már készülnek ám a (perpillanat) utolsó fotózásunk képei is, amiket mindketten nagyon-nagyon várunk! Persze én is próbáltam csak úgy lelkesen várni, de rájöttem, hogy tennem is kell az elkészülésükért, úgyhogy ideje a tettek újévi mezejére lépnem!

Évbúcsúztató végszó?!

Nem győzöm elégszer elmondani, hogy milyen szerencsés ember vagyok! Szeretem amit csinálok és szeretem, hogy szeretik amit csinálok. Régebben erről még álmodozni sem mertem, ez mára valóság lett. Egy fantasztikus év áll mögöttem, és egy fantasztikus új évre készülök minden egyes nap. Lesz sok változás és természetesen sok meglepetés! Őszintén kívánom neked is, hogy ugyanolyan boldog és sikeres éved legyen a 2020-as év, mint amilyen nekem volt a 2019-es.

Továbbra is vallom, hogy a fotózás az emberről szól a gép előtt és mögött, de a munkát segítő technika nélkül, sokkal-sokkal nehezebb lenne. Én 2019-ben ezt a segítséget a Camera Kft-től és a Canon Magyarországtól kaptam meg, ahol a komoly cégek mögött nem csak jó szakemberek, de segítőkész, jó emberek is állnak. Ilyen egy igazi, szuper win-win helyzet! Köszönöm nekik is a közös munkát és ezt a sikeres elmúlt évet. Találkozunk jövőre (ami már most rengeteg Canon-meglepetést tartogat) de pssssszt!

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

OSZD MEG AZ ISMERŐSEIDDEL IS

hátha ők is éppen fotóst keresnek!

LÁTTAD MÁR?

a legfrissebb bejegyzések

KÖVESS

Facebookon

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozásának érdekében. A honlap böngészésével hozzájárulsz a használatukhoz.

TETSZIK A WEBOLDALAM?

köszönöm ha kedveled és megosztod!