fbpx
– moments –

BLOG

történetek a fotós szemével

Portré fotózás | -BREATH- Szávai Viktória

Szerintem nincs az országban olyan fotós, aki ne készítene szívesen portrékat egy olyan csodálatos színésznőről, mint Szávai Viktória. Akit ezelőtt csak a vásznon, vagy színpadon láttam, egyszer csak egy portré fotózáson a kamerám előtt áll…hihetetlenül jó érzés! 

Amikor nemrég, a Színházak éjszakáján, egy felolvasáson hallottam őt, egy  különleges élménnyel gazdagodtam. Aki még soha nem volt ilyen felolvasáson, mindenképpen pótolja! Olyan egyedi, bensőséges hangulata van, amit vétek lenne kihagyni.

Szávai Viktória portré fotózás 002

Küldd néki töretlen álmodat!

mert szíved éber-álma

mint légen a pára

átlódul a pályán

s fönn sajog a menny hajnal-koronáján.” 

Weöres Sándor est (Sárkánylehelet) 

Az elmúlt években a Csak színház és más semmi című sorozat minden szériáját láttam és szerettem, a BUÉK című filmet is háromszor néztem meg.

Láttad? Akkor érted miért. Nem láttad?! Hiba! Íme egy kis kedvcsináló:

Az a privilégium pedig, hogy ismerhetem a színes szoknyában, biciklin Budapestet átszelő Vikit is, hatalmas megtiszteltetés. Így ez a portré sorozat mára már nem csupán egy csodás művésznőről, hanem egy kedves barátomról is szól.

A napokban volt a bemutatója a Belvárosi színházban

Stefan Vögel – Egy apró kérés

című darabjának Vikivel, amit szintén kötelező megnézni! 

Ahogyan azt egy előző blogbejegyzésben is írtam (amikor Beleznay Endréről készítettem portrékat) egy ilyen portréfotózás minden fotósnak valódi ajándék, amiről én pár éve még álmodni sem mertem volna. A hangulat természetesen közvetlen és baráti volt, ami maximálisan támogatta a fotósorozat megszületését.

Nagyon büszke vagyok a közös munkánk eredményére, ami többek között a Marie Claire magazin lapjait is színesítették már, így ezzel a megjelenéssel ismét bővülhetett szakmai büszkeségeim gyűjteménye.

Köszönöm ezt az ajándékot is. Biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás!

A portrék Canon EOS R vázzal és Canon RF 85mm 1.2 L USM objektívvel készültek, amiért ismét hatalmas köszönet a Camera Kft-nek!

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

OSZD MEG AZ ISMERŐSEIDDEL IS

hátha ők is éppen fotóst keresnek!

LÁTTAD MÁR?

a legfrissebb bejegyzések

KÖVESS

Facebookon

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozásának érdekében. A honlap böngészésével hozzájárulsz a használatukhoz.

TETSZIK A WEBOLDALAM?

köszönöm ha kedveled és megosztod!