fbpx
– moments –

BLOG

történetek a fotós szemével

2020 – egy nehéz év, boldog fotós pillanatai

Tudom. Talán ez az év volt az, amiről a majdani történelem is lazán csak “egy kalap szar”-ként fog megemlékezni…sokat féltünk és féltettünk, aggódtunk és reménykedtünk mindannyian. Féltettük a családunkat, a barátainkat, és együttéreztünk még számunkra idegen emberekkel is. Mégis szeretném, ha az elmúlt évről nem csak a rossz emlékek maradnának meg, ha az én kis öröm vagy sikertörténeteim egy kis reményt adhatnának akár fotós kollégáimnak, akár bárkinek, aki most olvassa ezeket a sorokat.

Szerelem

Kérdés nélkül, az első legfontosabb és legjobb dolog, ami 2020-ban történt velem (de valójában az elmúlt sok év alatt összesen), hogy megtalált(am) Reni(t). Több mint 7 év (bezonyám!) vágyakozás és kerülgetés után közös útra léptünk, hogy együtt valósíthassuk meg álmainkat. Nehéz elmondani és leírni, hogy mennyi erőt ad, milyen sok dologban segít emberileg és szakmailag egyaránt (https://bepure.hu – ha valaki még nem ismerné Reni munkáit). Nélküle biztos vagyok benne, hogy ez az év sokkal-sokkal nehezebb lett volna.

A párom, a múzsám, és a fotós kollégám is egy személyben. Köszönöm a sorsnak hogy mellettem van, és együtt, boldogan nyáladzuk össze a Facebook pesszimista és unalmas hírfolyamát. Számomra Ő a 2020-as év legszebb ajándéka.

Sokszor nem csak a hétköznapokban áll mellettem-mögöttem, de például a legutóbbi Canon objektív tesztben modellként is segítette a munkámat.

Fotós szakmai sikerek

Nagyon érdekes az élet, mert ahogy megérkezett a régen vágyott boldogság, rengeteg dolgot változtatott meg körülöttem, és teljesen új irányok-lehetőségek nyíltak meg előttem.

Az artbridge logoja

Sikeres együttműködésbe kezdtem többek között az ArtBridge csapatával, akik gondos kezei között a legjobb helyre kerültek nyomtatott formában megvásárolható, keretezett fotóim. Álmomban sem mertem gondolni, hogy ilyen sikerük lehet, de nagyon örülök hogy megtalálták a vásárlóközönségüket. Ha te is szívesen díszítenéd az otthonodat egy fotómmal, a képre kattintva tudsz választani a jelenlegi kínálatból:

Művészi nyomatok
Művészi nyomatok | Art store

Egy interjút is készítettek velem, amire szintén büszkén emlékszem vissza. A képre kattintva elolvashatod:

Interjúm az Art Bridge magazin oldalán | Seres Zsolt fotós Budapest
Interjúm az Art Bridge magazin oldalán

Canon

Egy újabb hatalmas büszkeség, hogy egy közös fotópályázatot indítottunk a Canon Magyarországgal közösen. Egy olyan piacvezető céggel együtt dolgozni mint a Canon, ez óriási megtiszteltetés. Rengeteg szuper fotó érkezett a pályázóktól, és hihetetlenül sikeres volt a közös munka. Szerintem lesz még folytatás…

De nem is én lennék…nevessünk együtt a videó készítése közben bekövetkező kisebb-nagyobb bakikon:

Mindeközben szakmai partneremmel, a Camera Kft.-vel is folytatódott az együttműködés, így rengeteg fotós kollégának mutathattam be személyesen a Canon EOS R és az RF objektívek tudását, emellett sorra születtek-születnek az objektív tesztek is a legújabb termékekről

Canon RF 85mm F2 IS STM macro review cover
Canon RF 50mm F1.8 STM review cover

Jegyes | Esküvői fotózás

Száznyolcvanötödször is leírom: szerencsés fotós vagyok! Párommal https://bepure.hu nagyon jól tudunk együtt dolgozni, a nehéz helyzet ellenére is rengeteg pár keresett és bízott meg minket akár jegyes fotóik elkészítésével, akár esküvőjük megörökítésével. Csodálatos helyeken jártunk és csodás embereket ismerhettünk meg. A blogbejegyzések feltöltésével nagyon-nagyon le vagyok maradva, de alig várom, hogy minden idén készült fotót meg tudjak mutatni.

Esküvői fotózás | Seres Zsolt esküvőfotós 017
Esküvői kreatív fotózás Tóalmáson
Jegyesfotózás Budapest Seres Zsolt fotós 006
Jegyesfotózás a Füvészkertben
Esküvői fotózás | Seres Zsolt esküvőfotós 016
Esküvői kreatív fotózás Budapesten

Portfólió | Portré fotózás

Természetesen a portré és portfólió fotózás sem maradt elhanyagolva 2020-ban, de nyilván a lehetőségek és a hangulat miatt kicsit kevesebb volt az átlagosnál. Bízom benne, hogy jövőre sokkal többször tudunk találkozni akár szabadtéren, akár stúdióban.

Kezdő fotós oktatás

A kialakult (és remélhetőleg hamarosan elmúló) helyzet új lehetőséget teremtett arra, hogy még kezdő, de annál lelkesebb fotósoknak meséljek-magyarázzak erről a gyönyörű hivatásról, minden szakmai és emberi titkával együtt. Egyelőre még online, de bízom benne, hogy egyre többször tudunk majd személyesen együtt fotózni. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien szeretnének tőlem tanulni és megtisztelnek a bizalmukkal.

Kezdő fotós mentorálás online
Fotózás oktatás online, magánórákon, egyénre szabott tematikával | Seres Zsolt fotós | Budapest

CV | Önéletrajz fotózás

Gondoltuk, hogy lehet rá igény, de az önéletrajz fotózásra jelentkezők számán még mi is meglepődtünk. A fotózás árát mindenképpen szerettük volna mindenki számára elérhetővé tenni, a képek átadását pedig minél rövidebb idő alatt megvalósítani, így segítve az álláskeresőknek. A sok-sok pozitív visszajelzés alapján úgy tűnik, hogy nem csak jól érzték magukat a fotózásra érkezők, de a sok megbízó sikeresen meg is találta álmai állását. Ez arra bíztat bennünket, hogy tovább folytassuk a fotózás ezen műfaját is.

Szóval…

bízni kell minden nehéz pillanatban. Bízni magunkban, az erőnkben és a kitartásunkban. Ha úgy érezzük, hogy esetleg már nem bírjuk, nyugodtan forduljunk segítségért a családunkhoz, vagy a barátainkhoz. Nem kell feltétlenül mindent egyedül megoldanunk, mert bármennyire is szeretnénk, nem vagyunk mindenhatók. Segítsünk egymáson, bíztassuk és támogassuk egymást, ha nehéz a helyzet. Ez fog átsegíteni minket bármikor akár egy ilyen nehéz éven is.

Én is szeretnék újra önfeledten együtt ünnepelni a családommal és barátaimmal, ezért megteszek mindent, és optimistán állok az elkövetkező napok-hónapok elé. Mint fotós, és mint magánember is. Kívánom, hogy mindenkinek szuperjó és boldog éve legyen a következő!

Találkozunk 2021-ben!

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

OSZD MEG AZ ISMERŐSEIDDEL IS

hátha ők is éppen fotóst keresnek!

LÁTTAD MÁR?

a legfrissebb bejegyzések

KÖVESS

Facebookon

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozásának érdekében. A honlap böngészésével hozzájárulsz a használatukhoz.

TETSZIK A WEBOLDALAM?

köszönöm ha kedveled és megosztod!