fbpx
– moments –

BLOG

történetek a fotós szemével

Esküvői fotózás | Betti & Dani, avagy a nagy visszatérésem az esküvői fotósok világába

Amikor ez a cím megfogalmazódott bennem, azonnal megfogalmazódott az is, hogy mégis kinek olyan hatalmas nagy ez a “visszatérés”? Mondjuk nekem biztosan, mert azt hittem már soha többé nem merül fel, hogy újra visszatérjek az esküvői fotózás világába. Miért? Mert minden egyes alkalommal jobban izgultam szerintem, mint maga a menyasszony… ami azért elég durva, na! Pedig fotóztam már pár esküvőt. Természetesen soha senki nem vette észre, mert akkor ki bíztatná és nyugtatgatná az ifjú párt, ha nem a rettentően nyugodt és higgadt fotós.

Úgy éreztem, hogy a szakmámnak ez a (nemkicsi) szelete valószínűleg nem nekem való. Aztán az eltelt két év alatt, egyre több fotós barátomat faggattam ezzel kapcsolatban.

Te is? Igeeen?! Az igen!

Próbáltam megfejteni a “titkot”. Egyszer csak jött a megvilágosodás! Aki tényleg szívvel-lélekkel fotózik és dolgozik egy ilyen fontos napon, az igenis izgul! Minden olyan barátom-kollégám izgul, akinek hasonló a látásmódja, mint az enyém, és nem rutinból “kattingat” (de utálom ezt a kifejezést, pedig sajnos néha helytálló…) Egy zenész barátom mondta régen:

aki egy kicsit sem lámpalázas egy koncert előtt, az meg sem érdemelné hogy színpadra lépjen, mert a lelkét valószínűleg otthon felejtette aznap…

Betti és Dani esküvőjének napján is gyanúsan zaklatottan ébredtem. Nemhiába… a jó öreg para-rutin. Mondogattam is magamban:

Nyugi, ma csak vendég vagy! Vendéééég! Ven-dé-gggö!

Hogy vittem e azért gépet magammal? Most komolyan?! Ez lehet kérdés?! Naná, hogy vittem!

Betti egy igazi és egyedülálló fotós-orvos (egy olyan orvos, aki fotózik, avagy egy olyan fotós, aki doktorkodik), együtt tanultuk az iskolapadban a fotográfia rejtelmeit és sejtelmeit. Máig irigy vagyok rá, hogy mennyire jó tanuló volt!

De vissza a nagy napra! Imádom a pillanatokat és a legszebb pillanatok egy esküvőn vannak! Mindenki szépen kiöltözve, mindenki elérzékenyülve, és sokkal jobban kimutatja a szeretetét, mint egy sima hétköznapon. Tehát ha valahol rengeteg számomra kedves fotótéma van, az bizony az esküvő!

Ahogy beléptem a Bazilikába, vendég mivoltomat messze magam mögött hagyva léptem az expozíciók mezejére, mint egy amerikai akciófilm főhőse, aki minden zsebéből előhúz valami brutális fegyvert és amerre csak lép, hullanak körülötte a töltényhüvelyek!

Na jó, igazából nálam csak egy fényképezőgép volt és csendesen komponálgattam, nehogy megzavarjam a hivatalos fotós kollégák munkáját. Eszem ágában sem volt olyan idegesítő “nagybácsinak” lenni, aki folyton akadályozza a munkát a kis fényképezőgépével (a méltán hírhedt iPad-huszárokról említést sem teszek).

De elég is a szövegelésből, jöjjön egy kis fotó-válogatás erről az esküvői fotózásról, amikre utólag nem csak én vagyok büszke, de Betti és Dani is (ezt ők mondták, én meg boldogan elhiszem nekik).

Zsolt nemcsak az egyik legjobb barátom, hanem egyben a legjobb fotográfus is, akit ismerek. Nem tudok elfogulatlanul megnyilvánulni a munkájával szemben e rövid ajánlóban sem. Elsősorban vendégként volt hivatalos esküvőnkre, azonban ő nem tudott fényképezőgépe nélkül megérkezni. A jó fotográfus kicsit olyan, mint a jó orvos. Mint, ahogyan egy orvos sem lehet “szabadságon”, ha elsősegélynyújtást kell alkalmaznia, akként a fotográfus hivatása is az, hogy minden pillanatban tudása legjavát nyújtsa.

Zsolt egy örökmozgó és nagyszívű fotográfus, aki a külső szépségek valósághű megragadása mellett, a belső szépség láttatására is grandiózus figyelmet fordít. Az élet nagy pillanatainak dokumentarista módon történő megörökítése fixa ideája. Zsolt nemcsak gyönyörű és igényes fotókat készít, ő történetet is mesél a fotóival.

Kedves jegyespár, akik most a bőség zavarában haboztok, kit válasszatok esküvőtök pillanatainak megörökítésére! Véleményem szerint a legfontosabb, hogy jó ember legyen, akihez bizalommal tudtok fordulni, akivel megtaláljátok az összhangot az akkordok között, aki a pillanataitokból kiénekeltetni a magas C-hangot is, aki szenvedélyesen szereti a munkáját és szeretettel tud titeket fotózni.

Ezek mellett Zsolt kiváló humorú, magas intellingeciájú, fotográfusi hivatását pontosan és alázatosan végző, egyedi látásmóddal rendelkező, csodálatos ember. Engem már a legelső fotójával megsiratott, amikor átadta az általa készített esküvő albumot. Kívánom neki és nektek is, hogy ehhez hasonló, mély érzéseket kiváltó emlékkel gazdagodjatok!

Betti & Dani

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

OSZD MEG AZ ISMERŐSEIDDEL IS

hátha ők is éppen fotóst keresnek!

LÁTTAD MÁR?

a legfrissebb bejegyzések

KÖVESS

Facebookon

TETSZIK A BEJEGYZÉS?

köszönöm ha kedveled és megosztod!

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozásának érdekében. A honlap böngészésével hozzájárulsz a használatukhoz.

TETSZIK A WEBOLDALAM?

köszönöm ha kedveled és megosztod!